به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) موسسه انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف دو عنوان کتاب جدید با نامهای «آشنایی با آئین نگارش علمی و اداری» و «ارتعاشات سیستمهای پیوسته» را منتشر کرده است.
کتاب «آشنایی با آئین نگارش علمی و اداری» نوشته دکتر مریم سیّدان، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف است.
این کتاب، دو هدف عمده را دنبال میکند: نخست، آموزش اصول و قواعد نوشتن؛ دوم، آموزش برخی از انواع نوشتههای پُرکاربرد علمی و دانشگاهی و اداری. نویسنده کتاب معتقد است با وجود تأليف آثار بسیار در حوزه نگارش، این عرصه، از جمله بهدلیل توسعه فضای مجازی و رواج استفاده از حروفنگاریِ کامپیوتری در نوشتن، نیاز به روزآمد شدنِ پیوسته دارد و کتاب بهمنظور پاسخگویی به چنین نیازی و نیز رفع پارهای از ضعفهای مربوط به مهارتهای نگارشیِ دانشجویان، نوشته شده است.
مطالب آشنایی با آئین نگارش علمی و اداری در سه گفتار تنظیم شده است: گفتار نخست پارهای از مهمترین اصول نگارش علمی به زبان فارسی را شرح میدهد و مخاطب را با مراحل نوشتن یک متن، نکاتی درباره زبان نوشته، اصول و قواعد خط فارسی، اصول نگارش نامها و واژههای بیگانه به خط فارسی و نیز نحوه نوشتن عدد و فرمول در نوشتههای فارسی، نشانههای نگارشیِ رایج در فارسی و مهمترین موارد کاربرد هریک، شکل ظاهری و نظم محتواییِ نوشته، قواعد درج جدول و تصویر در نوشته آشنا میسازد. گفتار دوم «ارجاعنویسی» نام دارد.
هرچند ارجاعنویسی نیز جزو اصول نگارش علمی است، بهدلیل گستردگیِ مباحث، ذیل گفتاری مستقل آورده شده است. در این گفتار، نویسنده کوشش کرده است، پس از مطالعه برخی شیوهنامههای معتبر ملی و بینالمللی، شیوهنامهای مستقل برای ارجاعنویسی عرضه کند. گفتار سوم شیوه نگارش بعضی از انواع نوشتههای پرکاربرد علمی و اداری ـپیشنهاده پژوهشی، پایاننامه، مقاله، گزارش و پارهای از نوشتههای اداری ـ را شرح میدهد.
کتاب با صبغهای آموزشی نوشته شده است. هرچند نویسنده قصد عرضه دیدگاههای نو در حوزه نگارش را نداشته است، اما پارهای از بخشها (بهویژه گفتار دوم و بعضی از قسمتهای گفتار سوم)، نسبت به دیگر کتابهای منتشرشده در حوزه نگارش فارسی، فرقها و تازگیهایی دارد. مخاطب اصلی کتاب عموم دانشجویان مقاطع مختلف دانشگاههای ایران بهویژه دانشجویان محصل در رشتههایی غیر از رشته زبان و ادبیات فارسیاند.
کتاب «آشنایی با آئین نگارش علمی و اداری» با شمارگان یکهزار نسخه در 298 صفحه به بهای 20 هزار تومان ازسوی موسسه انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف منتشر شده است.
کتاب «ارتعاشات سیستمهای پیوسته»
کتاب «ارتعاشات سیستمهای پیوسته» را پروفسور رائو، استاد دانشگاه میامی ایالات متحده آمریکا تألیف کرده و حمید معینفرد، دانشیار گروه مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی مشهد و مهندس معین رادگلچین این اثر را شکل مشترک ترجمه کردند.
به اعتقاد مترجمان، این اثر کاملترین مرجع موجود در حوزه ارتعاشات سیستمهای پیوسته است.
مطالب ارائه شده در برگيرنده همه مباحثِ مورد نیاز برای تحلیل و مطالعه ارتعاشات سازههای مختلف است. رويکرد کلي مورد استفاده در کتاب به اين صورت است که در ابتدا مروری مختصر بر ارتعاشات سيستمهای گسسته صورت ميپذيرد. سپس رويکردهای مختلف به دست آوردن معادلات حرکت سيستمهای پيوسته (ازجمله رويکرد تعادل، رويکرد حساب تغييرات و رويکرد معادلات انتگرالی) مورد بحث قرار ميگيرد.
پس از آن رويکردهای مختلفِ حل معادلات حرکت سيستمهای پيوسته (مانند رويکرد مقدار ويژه و آناليز مودال و همچنين رويکرد تبديلات انتگرالي) بررسي میشوند.
در ادامه با توجه به فراهم شدن مقدمات لازم برای تحليل ارتعاشاتی سازههای پيوسته، ارتعاشات آزاد و اجباری سيستمهای مختلفي از قبيل ارتعاشات عرضي ريسمانها، ارتعاشات طولي و پيچشي ميلهها، ارتعاشات تيرهای صاف و خميده و نیز حلقههای دايروی، ارتعاشات عرضي غشاها، صفحات و پوستهها با جزئيات و شرح و تفصيل کامل مورد مطالعه قرار میگيرند. همچنين انتشار موج در محيطهای الاستيک نيز بهطور کامل ارائه میشود.
در انتهای کتاب نيز روشهای تحليلی ـ تقريبی که به فراوانی در مقالات و صنعت برای تحليل سريعتر سازههای پيچيده مورد استفاده قرار میگيرند به همراه مثالهايی کاربردی ارائه شده است.
کتاب ارتعاشات سیستمهای پیوسته، مرجعی کامل برای ارتعاشات سازههای مختلف است. اين کتاب میتواند مورد استفاده تمامیِ صنعتگران و پژوهشگران (بهطور خاص دانشجويان سال آخر دوره کارشناسی، دانشجويانارشد و دکتری و محققان دورههای پسا دکتری در گرايشهای مختلفِ رشتههای مهندسی مکانيک، هوافضا و عمران) قرار گیرد.
کتاب «ارتعاشات سیستمهای پیوسته» با شمارگان یکهزار نسخه در 796 صفحه به بهای 70 هزار تومان از سوی موسسه انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف منتشر شده است.