به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) دکتر محسن فرشاد کتابی با عنوان «درجستجوی جهانهای دیگر» نوشته فردآلن ولف، فیزیکدان آمریکایی را به رشته ترجمه درآورده است. این کتاب راهی است تا علاقهمندان به مباحث فیزیک کوانتوم و تفسیرهای گوناگون آن بتوانند از نوشته ولف استفاده کنند.
فردآلن ولف در سفری جسورانه به مرزهای دانش مفهوم تکاندهنده جهانهای موازی را در کتاب «در جستجوی جهانهای دیگر» بررسی میکند. وی آیندهای را کشف میکند که مسافران زمان تاریخساز خواهند شد و گذشته را دگرگون کرده و اولین ماشین زمان را آزمایش خواهند کرد.
زرتشت به جهانهای موازی اعتقاد دارد
جهان موازی یک واقعیت مستقل فرضی است که با جهان واقعی ما همزیستی دارد. نویسنده کتاب به تاریخ این فرضیه اشاره نکرده است و به اعتقاد وی زرتشت، پیامبر ایرانیان باستان نخستین کسی بوده که با طرح دوگانگی نور و ظلمت، به دو جهان موازی اشاره کرده است، چون نور یک جهان مستقل است و تاریکی هم خود یک جهان مستقل دیگر است که در موازات هم قرار دارند.
آگاهی در نگاه نویسنده یک رویداد کوانتومی است. او در این کتاب مینویسد: «آیا وجود خودآگاهی، یعنی وجود مادهای که قادر به اندیشیدن و مشاهده عالم است، نتیجه واقعیت جهانهای موازیست؟ اگر چنین است، برای آگاهی بسیار ساده است که با گذشته و آینده در آن واحد ارتباط برقرار کند.»
چند ورق از روزنامهها درباره کتاب
روزنامه وقایع تاریخی سانفرانسیسکو درباره این کتاب مینویسد، فردآلن ولف، در این کتاب نظریه جالبی را درباره سفر در زمان، ماهیت واقعیت و وجود و نقش آگاهی ارائه داده است. همچنین روزنامه عصر جدید آمریکا در شرحی درباره این کتاب نوشت آیا یک امر مسلم علمی عجیبتر است یا یک داستان علمی تخیلی؟
نویسنده در کتاب «درجستجوی جهانهای دیگر» جهانهایی که شبیه جهان ما هستند و شاید هم نسخه ثانوی و بدل ما باشند و ذهنهای ما را درباره تئوریهای پیچیده علمی به چالش کشیده و روشن میکند. ولف از طریق مثالهای زنده و جالبی چون صحنه ابرفضا و اشباح زمان صفر، خواننده را به پارادوکسهای امروزی دانش فیزیک میکشاند تا قلمرو نظریههای جدید علمی را کشف کند.
این کتاب در 33 فصل به شرح عجیبترین تئوریهایی میپردازد که به ذهن فیزیکدانان امروز رسیده است. این تئوریها حاکی از آن است که در کنار عالم ما باید دنیاهای دیگر هم باشد و نظریه جهانهای موازی در دوره پر هیجان1950 و 60 میلادی ارائه شد. راهی منطقی و عملی برای یافتههای فیزیک کوانتومی و نسبیت پدید آمد. این یافتهها بدون دیدی تازه از واقعیت، قابل فهم نبود. به عبارت دیگر وجود جهانهای موازی برخی مسائل قدیمی را حل میکند، اما به سادگی تناقضهای جدیدی را به وجد میآورد که همگی این تناقضها در کتاب آمده است.
کتاب «درجستجوی جهانهای دیگر» در 408 صفحه، شمارگان 770 نسخه و به قیمت 36500 تومان از سوی انتشارات علم به چاپ رسید.