به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از روابط عمومی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شهید رجایی، مراسم گرامی داشت هفته ملی پژوهش و فناوری و تقدیر از برگزیدگان و منتخبان این حوزه با حضور برات قبادیان؛ معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، حجت الاسلام والمسلمین فضلعلی؛ رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، حمیدرضا عظمتی؛ رئیس دانشگاه شهید رجائی برگزار شد. در این مراسم ضمن رونمایی از کتابهای چاپ شده در انتشارات دانشگاه از استادان و دانشجویان پژوهشگر برتر، نویسندگان کتاب برتر دانشگاه، مجریان طرح پژوهشی برتر، واحد فناور برتر و نویسندگان مقالات برتر تقدیر به عمل آمد.
پژوهش محوری باید از مدرسه آغاز شود
در ابتدای این مراسم فضلعلی درباره لزوم پرداختن به پژوهش وکارهای گروهی بیان کرد: باید برخی تغییرات و اصلاحات در آیین نامهها برای تشویق اعضای هیات علمی و دانشجویان به کارهای مشترک پژوهشی، ایجاد شود. همچنین داشتن فعالیتهای پژوهشی مشترک و بین گروهی از اهمیت بسیاری برخوردار است که در سالهای آتی برنامههای ویژهتری برای آن باید در نظر گرفت.
قبادیان با اشاره به جایگاه دانشگاه شهید رجائی در زمره دانشگاههای نسل سوم گفت: دانشگاههای نسل سوم دانشگاههایی هستند که اشتغال پس از تحصیل دانشجویان در این دانشگاهها نقش پررنگی دارد. در صورتیکه بخواهیم پنج دانشگاه کشور را که در راستای اهداف و نیازهای کشور گام بر میدارند نام ببریم، حتما دانشگاه شهید رجائی یکی از آنهاست.
وی ضمن با اهمیت دانستن گزارش ارائه شده از طرف معاون پژوهش و فنآوری دانشگاه شهیدرجائی در خصوص کیفیتبخشی به محصولات پژوهشی و رشد بسیار سریع معاون پژوهشی وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره شاخصهای پژوهش و فناوری در این دانشگاه خاطرنشان کرد: این دانشگاه شانه به شانه دانشگاههای بزرگ و با سابقه و تراز اول کشور گام بر میدارد و شاخصهای ارتقای آن قابل قبول است و دانشگاهها و مراکز صنعتی باید در اهداف خود جایگاه ویژهای به پژوهش اختصاص دهند.
این فعال حوزه پژوهش در پایان با اشاره به گزارش ارائه شده در خصوص کیفیت محصولات پژوهشی (علاوه بر کمیت آنها) و ملاحظاتی که در بازدید از نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری به دست آورده بود، راه برون رفت از مشکلات اقتصادی، تکیه بر دانش و عدم وابستگی به بودجه های دولتی دانست.
در بخش دیگری از این مراسم، حمیدرضا عظمتی، رئیس دانشگاه شهید رجائی، گزارش ارائه شده درباره شاخصهای پژوهش و فناوری دانشگاه را بسیار مهم دانست و از فعالیتهای معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تقدیرکرد.
وی با بیان اینکه راه برون رفت از مشکلات اقتصادی، تکیه بر دانش بومی و توجه ویژه به پژوهش و فعالیتهای دانشبنیان و عدم وابستگی به بودجههای رایج است.
عظمتی در این باره گفت: در آیندهای نزدیک شاهد خبرهای بسیار خوبی در این حوزه خواهیم بود، مشارکت بیش از پیش اعضای هیات علمی و دانشجویان در فعالیتهای علمی و پژوهشی از انتظارات به حق دانشگاه است و باید نسبت به سهم بودجه پژوهش افزایش قابل توجهی داشته باشد.
در ابتدای این جلسه دکتر سعید علیائی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید رجائی به طور اجمالی به ارائه گزارش عملکرد یک ساله این دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری پرداخت. وی با اشاره به این که به طور متوسط در هر ماه یک رویداد و کنفرانس مهم ملی و بین المللی در حوزه پژوهش برگزار شده است، از برگزاری نوزدهمین جشنواره جوان و سومین نمایشگاه دستاوردهای علم و فناوری و نیز مشارکت در برگزاری المپیاد جهانی کامپیوتر 2017 به عنوان رویدادهای مهم سال جاری خبر داد که با موفقیت به پایان رسیده است.
علیائی از جمله برنامههای پیش رو در حوزه پژوهش و فناوری به مواردی همچون اعمال سیاستهای مناسب به منظور مشارکت بیش از پیش اعضای هیاتعلمی با بروندادهای متوسط و پایین، ایجاد هدفمندی بیشتر در هزینهکرد پژوهانه، بازنگری آیین نامههای داخلی با رویکرد کیفی بخشی، قرارگیری نام دانشگاه در رتبه بندی های جهانی و اعمال تغییرات در آیین نامه ها با این رویکرد، تقویت و حمایت از فعالیت های مرتبط با شرکت های دانش بنیان، و تجاری سازی محصولات پژوهشی، تغییرات در فرایندهای مرتبط با جشنواره جوان خوارزمی، افزایش تعاملات بین الملل و حمایت فعالیتهای علمی و پژوهشی بین رشتهای و کاهش وابستگی بودجه حوزه پژوهش به منابع درون سازمانی با افزایش حجم قراردادهای برون دانشگاهی، خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی و تولید دانش فنی اشاره کرد و از حمایت های رئیس دانشگاه و هیات رئیسه تقدیر کرد.
در این راستا هفتمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری دانشگاه شهید رجائی در محل دائمی نمایشگاه های دانشگاه شهید رجائی با حضور دانشکدههای نه گانه، پژوهشکده فناوری های نوین، انتشارات، شرکت دانشبنیان و مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه برگزار شد. در نخستین روز از هفته ملی پژوهش و فناوری، این نمایشگاه توسط آقای دکتر قبادیان معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت بازدید شد. دکتر قبادیان که به عنوان چهره سرشناس علمی و جزو یک درصد دانشمندان برتر جهان محسوب می گردد، پس از بازدید از این نمایشگاه، محصولات، اختراعات و فن آوری های پژوهشگران و اساتید دانشگاه که در این نمایشگاه ارائه شده بود را بسیار ارزشمند و قابل تحسین خواند. در این بازدید، رئیس دانشگاه و اعضای هیات رئیسه دکتر قبادیان را همراهی کردند.