به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پاسداشت یاد و نام بزرگان و مفاخر کشور راهی است برای الگوسازی؛ راهی که کمک میکند جوانان با زیست علمی و شخصی این عزیزان آشنا شوند و با الگوگیری، راه پُرتلاش و پُرافتخار آنها را ادامه دهند. بنیاد ملی نخبگان از چند سال قبل اقدام به برگزاری مراسم تکریم از نخبگان و مفاخر معاصر ایران زمین در سراسر کشور کرده است که گزارش آن در بولتنی به نام «طواف شمع» و نشریهای به نام «هنرنامه» منتشر شده است. بازخوردهای این اتفاق مبارک باعث شد تا خبرگزاری کتاب ایران با همکاری بنیاد ملی نخبگان تصمیم به درج برشی از زندگی شخصی و حرفهای این بزرگان زیرِ نام «قاب روایت» کند. این مجموعه به قلم «محسن شاهرضایی» نوشته شده و تقدیم به خوانندگان خبرگزاری کتاب ایران میشود.
متن این شماره قاب روایت به شرح زیر است:
شصت سال طبابت کرد، اما بهجز مدتی کوتاه هرگز مطب خصوصی نداشت. نقل است از او که «نخستین بار از بیماری ده تومان حق ویزیت گرفتم. همان شب با همسرم به سینما رفتیم و آن پول را خرج کردیم؛ اما بعد دچار عذاب وجدان شدم و تصمیم گرفتم هرگز مطبداری نکنم.» بر این باور بود که رابطه پولی بین پزشک و بیمار کار درمان را دشوار میکند. همیشه سخن پدرش را در ابتدای تحصیل به یاد داشت: «واقعاً میتوانی در این جامعه طبابت کنی و اصول اخلاق را فراموش نکنی؟!»
دکتر علیرضا یلدا، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، که به «پدر بیماریهای عفونی ایران» شهره است، پزشکی اخلاقمحور بود که هرگز پند پدر را فراموش نکرد و بر مدار اخلاق باقی ماند. دوره ششجلدی درمان بیماریهای عفونی و کتاب نکتهها در زمینه اخلاق پزشکی ازجمله آثار مکتوبی است که از این پزشک حاذق و مجرب بر جای مانده است.
↧